VPS (Virtual Private Server)

Het concept van een Virtual Private Server (VPS) bestaat al een geruime tijd. Hierbij besteedt een bedrijf “losstaande onderdelen” van de IT infrastructuur uit. Bij deze manier van outsourcing gaat het om de hosting van een specifieke applicatie, opslag, Cloud Backup, e-mail of testomgeving. Deze vorm van cloud services wordt ook Managed Hosting genoemd. Voor de meeste bedrijven is het afnemen van een VPS de eerste stap naar de Cloud. Het is hierbij belangrijk dat er gekeken wordt naar de huidige on-premise IT infrastructuur en connectiviteit. De machines moeten immers continue goed met elkaar kunnen communiceren.

Als uw bedrijf gefaseerd de stap wil maken naar de cloud, is een losse server de eerste stap. Het uitproberen van een non-kritische applicatie, backup of testomgeving laat uw organisatie wennen.

Cloudshape voorziet in de selectie van de juiste VPS voor uw bedrijf. Belangrijk bij deze vorm van cloudhosting is uptime, snelheid en schaalbaarheid. Met name als de VPS gebruikt wordt voor Applicatie Hosting. Daarnaast moet de Cloud VPS ingebed worden in de bestaande hardware die op de eigen locatie staat. Ook dient goede beveiliging in acht genomen te worden. Wij hebben ruime ervaring in het maken van koppelingen en beveiliging gebaseerd op de ISO normen. Met een divers pallet aan leveranciers in Nederland en in het buitenland met verschillende SLA’s gecombineerd met onze begeleiding helpen wij u met de eerste stap richting de toekomst.

Ga naar onze Cloudselect Wizard® voor een Cloud VPS advies op maat