Online Werkplek

De Online Werkplek oftewel Desktop-as-a-Service (DaaS) biedt u een oplossing waarmee u per maand per gebruiker een werkplek kunt afnemen van een Cloud leverancier. Hiermee brengt u de volledige werkplek automatisering van uw organisatie onder bij een specialist. Een ontzorgingsconcept voor een vaste prijs, maar wel met grote verschillen in aanbieders en mogelijkheden. Welk type Online Werkplek past het beste bij uw organisatie? De Cloudselect Wizard® geeft u advies op maat en selecteert voor u de juiste aanbieder tegen de juiste prijs en juiste voorwaarden!

Alleen al in Nederland zijn er zo’n 300 aanbieders van online werkplekken. Hoewel veel van hen hetzelfde lijken, zijn er grote verschillen tussen de aanbieders. Cloudshape heeft de meest betrouwbare spelers in kaart gebracht en beoordeeld verschillende aspecten:

Beschikbaarheid

Beveiliging

Licenties

Applicatie integratie

Public of private cloud

Backup retentie

Technologie

Bedrijfseigen applicaties in de werkplek?

Vrijwel iedere aanbieder biedt u alle vertrouwde Windows Office programma’s zoals Word, Excel en Outlook. Slechts een enkele biedt u de mogelijkheid om meerdere “eigen” bedrijfsapplicaties toe te voegen en te laten  beheren, zoals bijvoorbeeld uw branchespecifieke software of Exact, Unit4 en SnelStart.

Dit is één van de aspecten waar Cloudshape haar aanbieders op heeft beoordeeld.

Ga naar onze Cloudselect Wizard® voor een cloud advies op maat

Beveiliging. Overbodige luxe?

Aanbieders van online werkplekken hanteren verschillende beveiligingsconcepten voor de door hen aangeboden werkplek. Wordt er ingelogd met een token zoals bij internetbankieren, of is een wachtwoord/username voldoende? Een beslissing die u wat ons betreft altijd bewust moet nemen als u een online werkplek aanschaft. Cloudshape kan u hier in adviseren.

Dit is één van de aspecten waar Cloudshape haar aanbieders op heeft beoordeeld.

Ga naar onze Cloudselect Wizard® voor een cloud advies op maat

remote-desktop

De businesscase van de online werkplek is zeker geen eenvoudige rekensom. Cloudshape helpt u bij het doorrekenen en vergelijken van de kosten en opbrengsten van uw specifieke situatie zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Onderdelen van businesscase:

  • Investeringen versus kosten
  • Verlenging van de levensduur van hardware
  • Backup retentie
  • Eigen licenties versus SPLA
  • Wat doe je intern en wat besteed je uit?
De door ons beoordeelde aanbieders bieden verschillende oplossingen in diverse prijscategorieën:
1
Eenvoudig
vanaf €25,- per maand
2
Met Office
vanaf €45,- per maand
3
Full service
vanaf €65,- per maand
“Er zijn zeer grote verschillen in aanbieders van online werkplekken. Feitelijk kan iedereen met een server in zijn kelder en een goede website online werkplekken aanbieden en daar ligt nu juist het gevaar”

Kenneth Verhoeven, Sales Manager Cloudshape

Een aantal partijen die wij hebben beoordeeld