IaaS

Infrastructure-as-a-Service (IaaS) is vrij in te richten IT Infrastructuur die virtueel aangeboden wordt. Het is de meest gebruikte vorm van cloud computing. Er wordt hardware afgenomen, in de vorm servers (RAM, CPU, opslag), switches en firewalls welke eigendom zijn van een serviceprovider. Cloudshape heeft diverse IaaS platformen bij verschillende serviceproviders in gebruik voor haar klanten. Wij hebben gunstige inkooptarieven waar u direct op mee kunt liften. Welk platform past het beste bij uw organisatie? De Cloudselect Wizard® geeft u IaaS cloud advies op maat

Er zijn grote verschillen tussen IaaS leveranciers, dit is dan ook de reden dat er door onze klanten vaak een hybride cloud strategie (meerdere Cloud leveranciers voor verschillende toepassingsgebieden) wordt gevolgd. Cloudshape kent de verschillen tussen de leveranciers. De criteria waarop partijen zijn beoordeeld:

Uptime

Prijs

Connectiviteit

SLA (beschikbaarheid, helpdesk)

ISO normen / certificeringen

Virtualisatie methode

Failover en redundantie mogelijkheden

Locatie dataopslag (NL, EU, US, WW)

Public of Private Cloud

Bij het afnemen van IaaS is het van belang dat er rekening gehouden wordt met verschillende parameters.

Denk hierbij aan de manier van virtualisatie (VMWare ESXi, Microsoft Hyper-V, KVM, etc), redundantie, geografisch gescheiden datacenters, de gewenste uptime (99% of hoger), locatie van opslag, prijs van de omgeving. Dit zijn erg belangrijke variabelen die cruciaal zijn bij de selectie van het juiste platform voor uw organisatie.

Ga naar onze Cloudselect Wizard® voor een cloud advies op maat

Cloudshape helpt bij de selectie van het juiste cloudplatform wat bij uw organisatie past

Cloudshape gelooft dan ook dat IaaS één van de belangrijkste Cloud computing concepten is en zal blijven, omdat eindgebruikers met deze Cloud vorm volledige controle houden over hun applicaties en business processen en omdat een migratie vanuit een conventionele omgeving veel gemakkelijker is dan bij PaaS of SaaS. Daarnaast geldt dat zeer veel applicaties (nog) niet geschikt zijn om op een PaaS omgeving te hosten en zijn zeer veel applicaties nog niet beschikbaar in een SaaS variant.

Ga naar onze Cloudselect Wizard® voor een cloud advies op maat

Een aantal partijen die wij hebben beoordeeld